Izbjeljivanje zuba je popularna i efikasna metoda u estetskoj stomatologiji, koja ima za cilj vraćanje prirodne bjeline zuba ili dalje osvetljavanje već postojeće boje zuba. Ovaj proces može biti posebno koristan za uklanjanje površinskih mrlja nastalih usljed konzumacije određenih pića i namirnica, kao što su čaj, crno vino, i duvan, ili usljed naslaga kamenca.

Postoje različite metode izbjeljivanja koje se mogu primeniti kako u stomatološkoj ordinaciji, tako i kod kuće. Međutim, za dugotrajne i bezbjedne rezultate, profesionalno izbjeljivanje kod stomatologa se smatra najefikasnijim. Stomatološke metode uključuju upotrebu visokokoncentrovanih sredstava za izbjeljivanje, poput karbamid-peroksida ili vodikovog peroksida, koje pod stručnim nadzorom pružaju izvanredne rezultate.

Iako su dostupni i razni proizvodi za kućno izbjeljivanje, poput traka, olovaka, gelova i čak laserskih uređaja, važno je napomenuti da profesionalno izbjeljivanje garantuje bolju kontrolu i sigurnost procesa, kao i trajnije rezultate. Prilikom kućnog izbjeljivanja, postoji rizik od prekomerne upotrebe ili nepravilnog primenjivanja proizvoda, što može dovesti do povećane osjetljivosti zuba ili iritacije desni.

Važno je naglasiti da izbjeljivanje zuba nije pogodno za sve pacijente. Naša ordinacija nudi detaljnu konsultaciju i pregled kako bi se utvrdilo da li je izbjeljivanje odgovarajuća opcija za vas, uzimajući u obzir vaše oralno zdravlje, postojeće popravke na zubima, kao i očekivane rezultate. Naš cilj je da vam pružimo siguran i efikasan tretman koji će unaprediti estetiku vašeg osmjeha, uz istovremeno očuvanje zdravlja vaših zuba i desni.